Не е от дисковете. Карах точно 156 1.8 която е със същите дискове и апарати и спира страаашно! Ако пасажера не очаква дет се вика мога да го искарам през джама. Не, че и моите не спират. Спират си, но педала ми не е така чувствителен. Най-горе е мек и изведнъж става твърд на долу.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Некъв проблем със спирачките!?!
Collapse
X
-
-
Първоначално публикувано от georgyg Покажи съобщениеИмам подобен проблем, дайте идея за сервиз къде да я погледнат, защото сменях, дискове два пъти накладки, спирачна течност, но от вчера пак почнаха проблемите спирам и като трактор."BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
Opel Astra J GTC
Comment
-
Първоначално публикувано от georgyg Покажи съобщениеВсички се покриха, но аз си мисля да посетия Лисан.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
При мен всички спират. Ръчната държи перфектно. И май май аз си внушавам само, че не спира. Всеки който накрам да покара колата и казва, че са нормални спирачките и че не съм усещал усилието зарадди посртните пружини. Или остава тази алфа дето карах със зверските спирачки да е била с вентилирани дискове и други апарати.
А относно обезвъздушаването в сервиза ми казаха, че не могат ръчно да ги обезвъздушат, и че трябвало с няква машина да се прави тази операця заради АБС-а и специално при алфата било чеп голям. Нещо което ме учуди защото системата не е кой знае колко сложна. Пак си имам серво помпа на колата. Разбирам системата да е с помпа на АБС-а, а то ..... както и да е. Те се пооправиха след няколко км каране с новите накладки. Мисля, че започнаха да се напсават и сега спира много по-добре.Last edited by oem; d.m.y г., 12:23.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Аз мисля сам да ги обезвъздуша. Принципно какво трябва да направя? 3-ма човека да се саберем. Един с маркуче и буркан долу на апарата, един на педала и един да долива течност? И започваме от предно ляво, предно дясно, задно ляво до задно дясно. Нали така? И държа маркучето в буркана с течност за да не влезе обратно въздух и там когато спрат да излизат мехурчета този на педала да задържи натиснат за да стегна пробката на апарата. Правилно ли е така? Има ли нещо по-особено?Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Четох, че от най-далечното се прави когато няма АБС колата. Коли с АБС се правели от най-близкото към най-далечното. На Уното ми примерно от зад на пред ги обезвъздуавам.
Ти обезвъздушавал ли си си Алфата?Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Обезвъздушавал съм я както описах по горе. Не виждам логиката на АБС да са по обратен ред, НО може и да си прав. Моята откак съм я направил така спирачките са перфектни.sigpic Alfasud/156 1.8ex
156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6
Comment
-
Хм... ми вече в няколко форума четох, че така се прави по АБС.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Comment